Tags

Jag fick lust att göra några tags.
En ska få följa med på nyårsfest ikväll.

Jag har testat mitt nya PearlEx på den här. Mysigt skimmer, men det syns lite snålt på bilden. Kommer definitift användas fler gånger!



Den här tycker jag blev jättemysig både fram och bak! Jag har fixat till den gamla stilen med hjälp av Antique Linnen Distressern.



GOTT NYTT ÅR till er alla!

God Jul & Gott Nytt År

önskar jag alla som kikar in här i min blogg.


Monsterkram

Här kommer en monsterkram till Åsa på födelsedagen!


Nu tändas tusen juleljus...

Igår var jag på julkonsert och idag har vi klätt granen. Julen börjar så sakteliga infinna sig.
Min mor och syster fick varsitt juleljus, som kanske räcker till påska...



Tekniken har jag sett och läst om på flera ställen under hösten. Jag har stämplat motivet på silkepapper, den matta sidan, och sedan färglagt med Promarkers. Sedan har jag klippt ut och lagt mot ljuset med den blanka sidan ut. Därefter har jag värmt försiktigt med embosspistolen. Man måste vara försiktig så att det inte smälter för mycket. Bara precis så att motiver sjunker in i ljuset.
Jag gjorde också ett ljus med samma teknink, men där Linnéa fått härja fritt på silkepappret. Jag hade hoppats på huvudfotingar, men inte sådana den dagen. Ljuset blev både färgglatt och fick roliga mönster och Linnéa var mycket stolt över att hennes teckningar stod mitt på matbordet! Tyvärr inga bilder på det ljuset.


Fler julkort

Alla julkort är skickade nu och jag har fått veta att några också kommit fram. Här är ett exempel till av årets produktion. Som ni märkt har jag verkligen fastnat för den här hÄnglar-flickan! Jag tycker hon är såååå fin.


Julhus

Jag har pysslat ihop ett litet julhus! Liftat från Magnolia Ink-tidningen. Taket går att öppna på ena sidan så man kan lägga i något mumsigt! Det har varit kul att göra något annat än julkort, för jag är lite trött på det för i år.
Men jag kommer att visa några till innan jul!


Chokladfodral

Linnéas teachers ska få choklad som ett litet tack för den här terminen. Jag piffade upp dem lite med var sitt fodral.



Alla barn har rätt till en vit jul

Jag har tagit ställning. Det kan du också göra. Gå in på www.vitjul.se.



Caroline på Oppio Scrapbooking har en tävling som pågår just nu. Det gäller vit-röd-bruna julkort.
Det här är mitt bidrag!


Texten är embossad i brons!

Plåta med mobilen

Idag har jag testat att ta en bild på ett kort med min mobiltelefon. Med tanke på att kortet är taget inomhus utan blixt så är det väl ok. Annars.... nja.
Jag har inte haft telefonen så länge men har tagit en del bilder. Jag har inte fört över dem till datorn förut och jisses, vilken skillnad. Jag trodde att alla korten var suddiga och konstiga i färgen, men en del blev riktigt fina. Men så är de tagna ute i dagsljus också.

Här är iaf kortet jag plåtade idag :-D



I höstas tog jag den här bilden på Linnéa. Vi var på lekplatstur och på ett ställe fanns en mast med utkikskorg högst upp. Vipps var hon uppe och vi stod nedanför och höll andan tills hon kom ner igen. På vägen tog jag fram mobilen.


Dopkort

För ett tag sedan fick jag en beställning på ett dopkort till Elliot. Han döps idag och då passar jag på att visa kortet.



Bakgrunden med stjärnorna har jag stämplat och embossat. Ballongen har fått ett lager med 3D-lack.

Koralligt i december

Här kommer ett beställningskort som är lite koralligt i färgen.
Jag har först stämplat Tilda och kaninen som vanligt och färglagt med Promarker. Sedan har jag stämplat igen på det koralliga pappret (som jag målat själv). Sedan har jag klippt ut Tildas tröja och fäst på det första motivet. Jag tycker det blev ganska effektfullt att plocka upp färgen från bakgrunden och blommorna.
Charmsen, nyckeln och bladet, hänger förstås vanligtvis rakt ner men det var väldigt svårt att få till det i scannern.



Julkort på uppdrag

Dt-uppdraget den här gången var att skapa juliga alster, och minst ett julkort. Jag körde julkort rakt igenom för jag blev så inspirerad. Jag fick fantastiska stämplar från Inkido och Inkadinkado och papprena från Ladybug & Friends blir nog nya favoriter. De från Inkido är också väldigt fina!
För en mer komplett materiallista så klicka vidare till Caroline på Oppio Scrapbooking. Där kan ni också köpa det mesta jag använt.




Texten är embossad med guldglittrigt embosspulver. Effekten försvann vid scanningen så ni får använda er fantasi :-)   Utan så ser ju kortet faktiskt ganska trist ut...



För att göra hålen att trä bandet igenom har jag använt en punch från Marta Stewart. Den är gjord för smala band men det gick bra att "dubbelpuncha" för ett normalbrett band.




Jag fastnade verkligen för blått den här gången! Kanske mer vintrigt än juligt men en så skön färgskala att skapa i!


Ni missar väl inte den här MUMSIGA bloggen min syster skapat!!! Gå genast till CAKE UP YOUR LIFE

Julmarknad

Idag har vi haft julutställning/julmarknad på jobbet. Tanken var att visa upp att det finns många som håller på med olika hantverk på fritiden. Jag hade med mig julkort och visade och jag sålde också. Det var väldigt kul att få så mycket positiv respons.
 
Ett av korten jag sålde är detta:



Jag gillar att det är både traditionellt, men också lite annorlunda i färgvalet. Det syns inte så bra på bilden, men ramen runt flickan är embossad med mycket glitter!

RSS 2.0