Tre kort av samma skiss

Jag fastnade för Scraplagrets månadsutmaning för augusti. Den går ut på att skapa tre olika kort utifrån samma skiss.
Så här blev mina:

Först ett höstkort med sista bitarna att pappret Stop light från Crate paper. Jag gillar den första delen av hösten med hög luft och färgglada löv i högar! En liten påminnelse att ta vara på det är inte fel. Bladen har jag först stämplat, sedan embossat med svart fint pulver, målat med Promarker och sedan klippt ut. För att få lite liv i dem har jag använt både dubbelhäftande tejp, en distanskudde och två distanskuddar på varandra. Zig-zagbandet längst ner har en sammetsyta och är jättemysigt att ta på.Jag hoppas ni inte blir allt för chockade nu, men här kommer två julkort! Jag vet att det är sommar ännu, men när andan faller på är det bara att sätta igång med julkorten. Det är inte så kul att sitta med dem i sista stund i december.

Det första har en glittrig emossad gran. Det gröna pappret är egentligen ett sommarpapper från Magnolia, men jag har fått julvibbar av det ända sedan jag köpte det.
 

Sedan kommer en pepparkaksbock med massa små minibockar! Stora bocken är embossad med vitt pulver på brun cardstock. Paljettremsan blingade till det hela lite :-)Jag känner mig ganska produktiv just nu. Kanske är det för att jag fått en hobbyhörna att hålla till i. Visserligen tillfällig, men det är ändå skönt att inte behöva plocka bort precis allt varje kväll. Enda nackdelen är att jag inte kan se på TV samtidigt som jag pysslar. Fast å andra sidan så är jag ju mer koncentrerad på det jag gör. Det är en källarrenovering som "ställt till" det här. Svårt att veta när allt går tillbaka till normalläget igen. Jag njuter av min hörna tills dess.

Nostalgiskt stafflikort

Jag var inne och kikade i Karis blogg och blev inspirerad av hennes runda stafflikort (easel card).

För ovanlighetens skull har jag inte stämplat huvudmotivet. Jag tog istället en bit av ett dekorpapper som jag satte på rosa blingcardstock och en liten oblekt spets längst ner. Hortensiorna har fått var sin vit halvpärla som mitt.Så här ser kortet ut när man ställer upp det. Jag har satt dit en liten oval att skriva en hälsning på.Och en närbild på flickan med vingarna. Fågelstämplen kommer från Hero art men jag kommer tyvärr inte ihåg tillverkaren av noterna.Kortet är med i Quick Cards easel challange.

Snart 4 år!

När jag fick syn på skissen för augusti månads tävlig på Scraptorget kände jag direkt att det var dags att ta fram mitt sjuttiotaliga "regnbågspapper". En del papper blir liggandes och även om jag gillar dem så är det svårt att passa in dem i något projekt. Det här är ett sådant. Färgerna är fel för att vara med i tävligen, men vad gör väl det ?!?
Kissen är en gratis digistamp jag fått någonstans ifrån, men tyvärr kommer jag inte längre ihåg var.

Den här gången fick insidan också lite dekorationer.Här är en närbild på katten. Jag har färlagt med Promarker och sedan lagt på 3D-lack på ögonen och nosen. Blommorna runtomkring har fått lite glitterlim i mitten. 


Tittut!Den här kissekatten har jag stämplat på både akvarellpapper och "vanligt" gult papper. Jag färglade katten på akvarellpappret med Promarker och sedan skar jag ut katten från det gula pappret. Cirkeln med texten är en gromlet, d.v.s en öljett utan hål i mitten.

Nytt bo

Idag har varit en trädgårdsdag. Jag har grävt en ny blomsterrabatt och myst i värmen. Jag har också kokat prinsessaft. Det var vad Linnéa ville ha för saft. För oss andra är det blandsaft på röda vinbär, krusbär och rabarber :-)

I går hälsade vi på hon syster Malin, Andreas och Ludvig. De har köpt sig ett nytt hus. Jättefint är det!
Kortet och tagen fick de då. (ja, och lite annat förstås)

På kortet sitter en liten biljett från Anten-Gräfsnäs Järnväg. Vi åkte med den tidigare i sommar. Som alltid är det en resa med historiska vingslag och för mig ger det också en skön sommarkänsla då jag är uppvuxen med ljuden från den järnvägen. Rekommenderas om ni har vägarna förbi.

Fågelboet är en digistamp från Tiffany Doodles. Den blå fågeln och bladen är stämplar från Magnolia. Svagt syns också en fågel där hälsningen skrivs. Den är från Hero arts.
Här har jag använt många olika stämplar, Distresser, mask och mist.
Jag knölade ihop etiketten och slätade ut den igen. Sen strök jag över den med Distressern Antik linnen. Sedan blötte jag ner pappret så att distressern flöt ut. När den torkat strök jag den lätt med strykjärnet, för den blev rätt så knölig. (Sen har jag satt på en mask, men det syns inte på bilden då det är på baksidan) Rosa mist över hela alltet. Sedan har jag gått loss med stämplarna och till sist smutsat kanterna. Kul och lite anorlunda resultat. Hade nog blivit ännu mer kul om jag haft fler nyanser på distressern.

RSS 2.0