ATC Sverige

ATC = artist trading card

Korten ska vara 2,5 x 3,5 inch, någorlunda platta och innehålla information på baksidan. Man säljer inte korten, utan man byter dem med varandra. Alla sorters konst är tillåten.

Jag har kikat på ATC ganska länge, men inte kommit mig för att göra några. För ett tag sedan frågade jag en vän om hon ville byta med mig, och det vill hon! Vårt byte kommer snart att ske. Jag frågade en vän till, och hon vill också byta! Jag kände att jag vill byta fler ATC! Därför har jag gått med i gruppen ATC Sverige. Det är en Yahoo-grupp där olika byten listas. Idag har mitt första byte kommit i brevlådan! Hurra!!!
Det var ett byte där man fick göra vad man vill. Toppen att starta med tänkte jag! Det här är korten jag skickat in, och som nu finns hos tre av medlemmarna.


Här har jag för första gången gett mig på att färglägga med Distresser. Det gick ju riktigt bra tycker jag. Särskilt som jag bara använde en färg.


Sen kommer min goa brevdrake!


Och som nummer tre kommer ett genomskinligt kort. Jag har embossat plastfilmen och sedan färglagt med ProMarker. Det ser lite kladdigt och trist ut. Meeeen om man håller kortet så att ljuset faller igenom så blir skuggan riktigt härlig med skarpare kanter och allt. Jag har försökt fota vad jag menar, men det var inte så lätt att få till.

Jag ser fram emot att göra många fler ATC. Är det någon som vill byta?

Julängel

Och så blev det ett julkort till! Det är på något sätt kul att göra julkort nu. Får mig att glömma all senhöst mellan nu och jul.
Inspirationen till det här kortet kommer från Kortskissens skiss 108.Hur många favoritjulstämplar får man ha? Det här är i alla fall en till av mina. Jag har köpt stämpeln billigt begagnad. Den sitter på träblock och är stor och otymplig, men sååå fin! Det står Stamper Joe på den tror jag. Det är lite kladdigt precis där. Jag har maskat ihop ängeln med ett notblad.

Och här kommer insidan. Det blir lite knöligt att fästa över vikningen, men det var det värt. Kanske har jag inte rätt teknik?


Paper ric rac

Jag "sprang på" en tutorial om att göra zigzag-band av papper. Det var jag ju tvungen att testa! Lätt och kul blir omdömet. Men det gäller att inte ha för tjockt papper.
Vill ni pröva så gå in och se Hildes beskrivning.

På det här kortet har jag använt det första zigzag-bandet jag gjorde.Motivet har jag stämplat på fotopapper och sedan färglagt med ProMarkers. De fäster bra på den blanka ytan, men ger en lite genomskinlig känsla.

Spot & Tell

Jag har gått med i Spot and Tell. Det är ett företag som erbjuder gratisupplevelser för sina medlemmar.

Just nu pågår en tävlig om ett WellnessKort som man kan använda på utvalda spa- och wellnessanläggningar.
Jag skulle inte ha något emot att testa Divya spa och wellnes i Borås. En divine spirit-kur låter hur härlig som helst. Det skulle nog hjälpa mig att hålla kvar känslan av det härliga ljuset och den höga luften som är just nu i början av hösten liiiite längre än vanligt. Det är lätt att tappa den fort när senhöstens gråhet sätter in.

Se mer om Wellnesskortet här.

Origamigranar

Idag fick jag dille på att vika pappersgranar. De var helt enkelt kul att göra! Men lite pilligt blev det med toppen, för den är inte stor.

En del granar mistade jag, så de blev glittriga och fina.Så här för sig själva ser de ju inte mycket ut för världen. Linnéa tyckte de såg ut som drakar och började flyga omkring med dem. Sen blev de något annat kryp som man inte fick ta i, utan måste flytta med hjälp av en stekpincett. Jag hävdar att det i alla fall är granar!
Därför blev det ett julkort av en (och det blir säkert fler).En beskrivning av hur man viker granar finns hos Kort i fokus.

Födelsedagskalas

Idag har jag varit på födelsedagskalas hos min syster. Hon har fyllt 30!  Ojoj, hur gammal har inte jag som storasyster då plötsligt blivit!?!

Med sina presenter fick hon det här kortet. Det har en utdragbar tag på framsidan. Jag satte åren på tagen. Nytt för mig är att jag har sytt på kortet med symaskinen. Det är ovalerna som fått sig lite söm. Många är ju helt begaistrade i att sy på sina kort. Tja, jag vet inte... Jag får nog öva lite mer så får vi se sen.Hon fick också två vinflaskor av vår "egen odling", ett vitt och ett rött. De fick såklart tjusiga etiketter runt halsarna. Av ren lathet hängde jag båda etiketterna på en flaska när jag fotograferade.Jag har distressat, stämplat, maskat, mistat, droppat vatten och jag vet inte allt på dem för att de ska se lite gamla och slitna ut. Även banden har blivit "illa behandlade" och bradsen har fått lite guld och brun embossing på sig. De ser ljusare ut på bilden än i verkligheten. Jag skyller på solen, för det kan väl inte vara fotografen!?!

Om man vill hyra en egen vinrad kan man vända sig till t.ex. Dina vingårdar.

Etiketter

Jag var inne på Inky Wings blogg och blev inspirerad av Åsas etiketter.Jag ville genast göra egna och så här blev de! Inte alls lika Åsas faktiskt, men samma teknik.Jag har stansat ut med Spellbinder och Cookie cutter. Sen har jag stämplat, men ovalernas stämplar syns väldigt dåligt på bilden.
 
Här är en närbild på den söta lilla fågeln. Den har fått lite färg på vingen och näbben.


Jag vill vinna :-)

Scraplagret har en blog candy just nu. De lottar ut ett jättefint clubkit som väcker habegär!Du hittar utlottningen här!


Tavlor med recept

Jag har gjort två tavlor till köket. Jag bestämde mig för att ha recept på dem. Recepten skrev jag ut på vanligt papper och stansade ut dem. Sen valde jag bakgrundspapper och stämplade två Tildor från Magnolia. Biljetterna har jag skrivit ut från Miss CutiePie. Den med rosen har jag bara klippt ut och chalkat lite. Den andra har också fått en Carpe diem-stämpel. Sen tog jag lite spets, några blommor, hjärtnålar och lekte runt en del med placeringarna. Tjejerna har fått distanskuddar bakom så de sticker ut lite. Glitter och 3d-lack och så var det klart! Nu ska jag bara få upp dem på väggen också!

Nu ska jag gå och sanera lite. Molly har precis lämnat dagens middag i hallen; en näbbmus. Tack för att den är död!


Jag har lämnat tavlorna som bidrag till Just Magnolia Callange blog - Week 71 – Special Monthly Challenge.

Z-kort

Jag har gjort mitt första kort med z-vikning. Det gick ju väldigt lätt och fint blev det också!Z blir det av att framsidan på kortet viks på mitten tillbaka mot "ryggen". Då ser det ut som ett z från botten och toppen. Den stora blomman sitter alltså inuti kortet, men syns även utifrån.
På mitten har jag satt fast söta Tilda från Magnolia. Bilden är bara fäst på den vikta framsidan, så att man kan öppna kortet. Pappret med rosor är också från Magnolia.Och så här ser det ut när man öppnar kortet. Gott om plats att skriva på trots att det inte syns från framsidan!

Lycka till till Mickaela som fått kortet från arbetskamraterna. Hon och hennes familj flyttar till annat land imorgon för minst ett år framåt i tiden. Jag har lovat att hälsa på i februari. Jag längtar redan!

RSS 2.0