Monarkfjärilar

Jag blev inspirerad av två olika blogginlägg hos Forma hantverk. Båda använder en av mina favoritstämplar; monarkfjärilen!

Det första blogginlägget är det här. Jag har Använt mig av lite grönare bakgrundspapper och stämplat fjärilarna i grön distresser Peeled paint. Kortet fick Annica på sin 40-årsdag!
Det andra blogginlägget är här. Jag bytte färg helt denna gång till rosa. Här dubbelstämplig med distresser Victorian velvet.

Blog candy i höstens färger

På Scraplagret har de just nu en blog candy som går i höstens färger.
Kolla in den här!


Kort till vigsel

Här är ett kort som kommer ges till brudparet vid en vigsel. Jag har gjort ett "fick-kort" med en tag inuti att skriva hälsningen på.
Det vita bakgrundspappret (mattan) har jag kört genom well-pressen. Det syns inte så bra på bilden, men det ger lite höjd åt kortet. På framsidan knyts fickan ihop med ett band. För att få plats med ordet Bröllop satte jag bandet lite på sidan istället för i mitten. När man knyter upp kan man lyfta den övre fliken och kika i fickan.

Två magar

Här kommer nu bilder på den canvastavla jag gjorde till min mor i födelsedagspresent. Den är 20x20 cm och jag har hållt mig till svart-vitt. Först grundade jag det hela med vit akrylfärg. Därefter rev jag en svartvit servett och satte dit med decoupage-teknik. Lite svart-guldig mist sprayade jag dit här och var. Detta följdes av en massa olika stämplar och doodeling på både framsidan och kanterna. Ett svartvitt foto på mig och min syster med gravidmagarna i vädret fick bli huvudmotiv. Lite blommor och annat bling och så var den klar! Eller ja, så fort gick det inte. Det tog ganska många kvällar för det hela att växa fram. Och så var det ju torktider och annat.

Felix är här!

Det har inte blivit så mycket skrivet, eller pysslat, den senaste tiden för nu har vår bebis, Felix, kommit ut!
Den 6 augusti kom han och det gick så bra! Vi har mått bra från första stund och håller nu på att anpassa oss till det nya livet som tvåbarnsfamilj.
Stolt storasyster med lillebror i famnen. Taget samma dag vi kom hem från BB.
Felix vilar efter första turen i vagnen.
Felix sover gott efter maten.

Finaste ugglorna

För ett tag sedan fick jag syn på dessa söta ugglor hos Tesa. Jag la dem på minnet för att ha en regnig dag.
Och så en eftermiddag när vi hade tråkigt här hemma plockade jag fram toarullar, papper, saxar och klister. Linnéa valde färger och klippte och klistrade väldigt koncentrerat och vipps hade vi var sin uggla klar! Då vi inte har några cirkelstansar mätte jag ut olika runda föremål, t.ex. dricksglas, och använde dem som mall.


Augusti

Och så var vi inne i augusti nu då. Jag ser fram emot stekheta dagar med syrsor som spelar i torrt gräs och ljumma, men lite mörkare, kvällar. Det höll på att bli så idag, men plötsligt tornade molnen upp sig och vi fick skurar istället. Skönt att vi hade hunnit hem från badäventyret vid Lygnern. Vi hann också med lunch på Fjärås bräcka och glass på Bräutigams i Fjärås.
Månadens kalenderblad:

RSS 2.0