GOTT NYTT ÅR

Jag önskar er alla ett Gott Nytt År!
Det har varit ett spännande år med både glädje och sorg. Pyssel är funkar bra vid de flesta sinnesstämningar och är mitt "mellanrum". När jag pysslar släpper jag tankarna fria och jobbar ofta utan en helt färdigt plan. Det gör resultatet så mycket mer spännande. Ibland jättebra, ibland ... lite mindre bra. Men själva skapandet är det roliga. Färg och form är avkoppling för mig.
Jag ser fram emot nya utmaningar under året som kommer.
Här är en "nyårstag" med lila och mycket glitter!
Själva tagen har jag torrembossat. Embossfoldern färgade jag först in med lila färg. Förbättrade lite i kanterna med lila och sprayade med glimmermist. Stjärnorna är embossade med genomskinligt pulver på vit botten. Sedan infärgade med lila dyna. Utklippta och placerade i lager. Texten är "bara" stämplad. Mer glimmermist och ett silvrigt band i toppen med änglar.

Bara en stjärna till...

Det var så kul att göra stjärnor att vi gjorde en till! Den här gången med tidningspapper (GP) som bas. Linnéa ägnade sig mest åt att klippa tejp den här gången :-)
Sen är stjärnan sprejad med glimmermist i gammalrosa och guld. Utanpå det guldglitterlim, som syns lite dåligt här. Rosett i mitten och band för upphängning.
Idag kom äntligen lite snö och en snögubbe, eller var det en snören, står på gräsmattan. Mitt pysselbord är nerpackat och ersatt med julgran. Ja, julafton närmar sig med stormsteg. Jag önskar alla en mysig jul!

Bloggcandy hos Pysseltagen

Pysseltagen firar att de haft 100000 besökare på sin blogg med en tjusig bloggcandy. Pågår till trettondagsafton.

Till dörren

Det blev en dörrkrans i år också. Nästan likadan som förra året ;-)
Murgrönan är från trädgården och den är så blank och fin. Och grön! Ljuset spelar ett spratt med fotografen.

I belive in angels

Jag och Linnéa har dekorerat några blockljus med änglar och texten I belive in angels. Jag valde brunt och rött och Nea valde lila.
På baksidan har vi satt Linnéas namnteckning, men tyvärr missade jag att fotografera det.
Tekniken är både kul och enkel. Man stämplar på silkepapper (eller ett lager pappersnäsduk eller servett) och klipper ut motivet. Sedan smälter man in det i ljuset.
Ljusen lämnas idag till Linnéas förskolelärare med band knutet runt och en matchande tag med personlig hälsning.
Nu tycker jag du ska gå till min syster Malins blogg och titta på vilka fantastiskt fina tårtor hon gjorde till våra söners dop!

Juladresser

Det går åt en hel del juladresser och små kort så här års. Kul att göra själv tycker jag.
Här kommer några olika varianter.
.

Julkort

Några julkort har jag lyckats knåpa ihop i år också. Några av dem blev såhär!
Jag har enbart använt vit kartong och en röd stämpeldyna. Jag stämplade två gånger med varje infärgning av stämpeln så att några julstjärnor är lite blekare. En blomma stämplade jag på separat pappter och klippte ut. Den är fastsatt över en annan blomma som dekoration. Ett tunt vitt band och stämplad och utklippt "julskylt" fick också vara med.
Det är en kul utmaning att skapa med bara två färger utan att få ett platt intryck. Och kul när man lyckas!

Pappersstjärnor

det finns så många fina pappersstjärnor att pyssla ihop. Jag och Linnéa har gjort två sorter i år.
Vi började med dessa lite mindre. Fina och ganska skira blev de! Många klädnypor använde vi då många små ända ska sättas ihop.
Flera fick hänga på en rad.
Sen gjorde vi den här stora och krulliga varianten.
Jag tycker nog faktiskt att den var roligare att göra och ser lite maffigare ut. Kanske ska jag göra några mindre och med mer färg.

December

Här kommer månadens almenacksblad. Det var nära jag glömde det men det hade ju varit snopet när det är det sista!

Julen är på väg, som ni ser.

RSS 2.0