Små fåglar är också fåglar

Det har blivit ett gäng nya ATC-kort till ett byte i ATC Sverige. Det här gången var temat fåglar. Jag drog till med denna pyttefågel, en kolibri!De tre korten är lite olika, men inte mycket, så jag visar bara ett. Alla innehåller samma komponenter. Och även om vi inte har vilda kolibrier här så fick projektet mig att längta till sommaren.

Semester i Dubai

Hej på er!
I bloggen har det inte hänt mycket på det senaste. Jag har varit på semester och resten av tiden varit så förkyld att jag knappt orkat något. Nåväl, nu börjar jag hämta mig och tänkte visa lite bilder från resantill Dubai!

Jag och en vän, Anna, åkte dit för att hälsa på Mickaela och hennes familj. Under besöket hann vi med både kultur, bad och shopping. En toppenblandning alltså!

Utanför gamla stan, Bastakiya, fanns ett uppbyggt beduinläger. En glad överraskning att träffa en kamel mitt i stan. Mycket av turistshoppingen var inriktad på just kameler och jag fick med mig några olika hem också ;-)


I staden kommer en creek in från havet där mycket hamnverksamhet pågår. Vi gick utefter kajen och såg på båtarna, gamla träbåtar, och all last som lades upp direkt på kanten. En salig blandning av lump och mobiltelefoner låg i stora högar. För att ta sig till andra sidan hoppade man på en taxibåt, abra. Ca 2 kr kostade det och det var härligt att komma ut på vattnet efter att ha gått i guld- och kryddsoukerna (marknaderna).


En utflykt gick till Burj Khalifa, en av världens högsta byggnader. Vi fick åka upp till 124e våningen och gissa om svindeln slog till! Skyskraporna såg så små ut där nere! Ändå var det en bra bit kvar upp till toppen. Jag fick ingen bra bild på själva tornet så det här är bara en modell.


Och såhär såg det ut däruppifrån.


Vi bodde i det här huset. Den där palmen var det första jag såg på morgonen varje dag :-) Dte var fullt med fåglar i området, men inga jag kände igen. Gröna papegojor flög förbi flera gånger om dagen.


I området finns ett poolområdet som vi besökte flitigt. Det kändes overkligt att komma från snön och kylan och lägga sig vid poolen i solen, med palmer runt och skyskrapor i bakgrunden!
Såklart var resan så mycket mer än det här, men nu har ni i alla fall fått ett smakprov. Åker ni dit själva så missa inte Dubai Mall, Madinat och en tur till stranden! Besöket i en moske var också mycket lyckat.

Måga pauser behövs. Det här var första dagen och jag var sååå förkyld. Men vem orkar bry sig om det när det finns så mycket att upptäcka!


Ha en bra vecka!

RSS 2.0