Mer kalas

Mer barnkalas har det blivit. Därför också fler kalaskort!

Och jo, barnen som fick dem förstår engelska. Det var ett dubbelkalas och vi fick sjunga födelsedagssången på fyra olika språk. Svenska, engelska, tyska och franska!

Min första LO!!

Ja, det är knappt så jag tror det själv. Jag har äntligen lyckats göra lite "riktig" scrapbooking. Fast lite feg var jag så formatet är 6x6 inch instället för 12x12. Kändes lite tryggare att börja så.

Igår var jag och min syster på Göteborgsmässan på Ullevi. Där köpte jag en mist med namnet Black magic från Tattered angels. Det är den jag testat här! Jag köpte några stämplar från Vilda och fyra av dem är med på LO'n. Hjärtat och den lilla "poststämpeln" fick jag på köpet. Tack så mycket Vilda!

Och så själva motivet. Det är en ultraljudsbild på vår efterlängtade bebis! Just det, för er som inte visste, så ska Linnéa blir storasyster. Beräknad nedkomst är 31 juli. Bilden är tagen den 17 februari i år. Jag längtar efter att få se liten och känner små sparkar i skrivande stund.


Grönt och grått

Jag fick en beställning på ett kort i grönt och grått, som gärna fick ha en annorlunda vikning.
Efter lite funderande bestämde jag mig för den här vikningen som ger ett högt och smalt kort som kan stå för sig själv. Tilda har fått sin tröja i paperpiecing, för att matcha kortet och hjärtanen har fått krackleringslack på sig. I bakgrunden syns kuvertet jag gjorde till.
När man viker ut kortet finns massor av plats att skriva på. Jag valde att ha samma mönstrade papper på alla sidor. Man kan ju behöva sätta dit skrivrutor om man har ett kraftigt mönster eller en mörk färg på pappret men jag tyckte inte det behövdes här. Jag ville inte överdekorera utan har bara använt en svart penna och en grattis-stämpel.


Ett lycka till-kort

Det här kortet fick jag i uppdrag att göra till en kollega som lämnar oss (ja, en till!). Jag har utgått från ett riktigt fint papper med nästan ett landskapsmönster på. Jag delat upp det på de tre sidorna i z-kortet. Jag har stämplat dit kolibrien. När kortet är stängt ser det ut såhär med den fina kram-hänglan i mitten.
Det syns inte så tydligt på bilen med jag har lagt 3d-lack på rosetterna i håret och på den lila blomman (klematisen).

När man öppnar kortet kommer önskebrunnen fram och texten lycka till. Det är stickers-bokstäver. Även bokstäverna har fått 3d-lack samt fjärilarna som flyger runt brunnen. Man anar också en fjäril jag stämplat på mittsektionen (som är lite skymd av flickan). Där finns också gott om plats att skriva hälsningen.


Kalaskort

Det börjar bli en del barnkalas för Linnéa (och mig) att gå på. När vi kan/hinner/orkar gör vi gärna ett litet kort till presenten. Här kommer de två senaste.Korten är ca 10x10 cm stora.

Linnéa har skrivit sitt namn på insidan av korten med glitterpenna :-)

RSS 2.0