Advent

Det känns att 1a advent är tidigt i år. Jag är inte beredd! Så mycket pyssel har det inte heller blivit det senaste. Men vi har bakat pepparkakor med de nya formarna. Älg, igelkott, ekorre och snigel var populärast.
Vi har också monterat ett papperkakshus.
Ha en skön december alla och ta det lite lugnt mellan varven!

Atjooo!

Har gjort en liten ask med innehåll som lindrar vid förkylning.
Näsdukar, halstabletter, te och ett uppmuntrande ord får plats.

Buzzador - Texmex tapas

Jag har fått möjligheten som Buzzador att prova Texmex tapas från SantaMaria.
Det finns flera olika produkter att köpa i serien. I mitt paket fick jag Quesadilla bread, Tostaditos, Tapas spice mix, Red jalapeno halves, Mango mojo och Escabesche. Det följde också med en receptsamling och utifrån den kompletterade jag min tapasmiddag.
Jag har gjort jalapeno med ost och bacon, kryddiga tapasoliver, gurktapas, grillad majs med tapaskryddat smör, jordnöt- och mangomojo, skink och ost-quesadillas, grillad chorizo med escabeche, rökt skinka med mangomojo och till efterrätt chocodillas med banan. Till Linnéa gjorde jag okryddade grönsaker.
Vad tyckte vi då om detta. Tja, det var gott, men kanske inte värt allt arbete. Det var för lätt att överdosera kryddblandningen och gurkorna blev för heta för vår smak. Jalapenosarna var däremot mycket goda och inte alls så starka. Favoriterna var helt klart quesadillas med ost och skinka samt efterrätten med choklad och banan!
Jag som ammar var rädd att sonen skulle reagera på att det var lite starkt, då han brukar det, men det gick faktiskt jättebra. Alla produkterna jag fick var mjölkfria vilket är toppen då jag undviker mjölkprotein just nu. Fuskade lite med det då det är ost i några av rätterna.
Det finns hur mycket som helst att prova ihop med dessa produkter så gillar man att sesrvera tapas är det helt klart något att prova. Och om man väljer att bara göra några olika varianter går det nog så fort som reklamen säger också.

Metall och bandana

Jag har sett många exempel på skapelser med aluminiumtejp där resultetet ser ut som gamla metallföremål. Jag bestämde mig för att pröva den här tekniken. Mina första projekt var dessa ATC-kort.
Effekten får man genom att tejpa in olika föremål med tejpen och därefter "föråldra" den. Jag har använt svart färg och embossingpulver i koppar för att dämpa den mycket blanka aluminiumtejpen.
Jag har använt ett embossverktyg för att peta in tejpen i alla vinklar och vrår. Gissar att det skulle funka lika bra med bakänden på en pensel eller liknande.
Då jag ville testa vidare med bandana-tekniken blev det några fler ATC.
Detta är verkligen en kul teknik! Och härligt att få kladda lite starka färger. Jag upptäckte här att mitt 3D-lack inte går så bra ihop med den vita pennan. Effekten försvann lite runt bokstäverna.
Stjärnorna och prickarna har fått glitterlim på sig. Syns som vanligt lite dåligt på bild.

November

Och så var vi inne i november. Klockan är omställd och det är helt mörkt utanför fönstret innan ens middagen är serverad! Kalenderbladet för den här månaden vill inte riktigt fastna snyggt på bild. Kanske är det novemberljuset som är för svagt.
Pappret har en härligt brun färg med fyra stora lotusblommor. Jag har lagt på lite skimmer.
Tygblommor med virkade blommor uppepå har fått var sin glittrig rhinestone i mitten. En bit tape bakom som dekoration. Almenacksbladet har fått några stämplade nycklar. Den gula bakgrunden piggar upp lite i mörkret.

RSS 2.0