Altrad anteckningsbok

En vän ville ha en omgjord anteckningsbok men den fick inte vara gullig. Såhär blev det! Inte särskilt gulligt, men fint tycker jag. På tagen finns plats att notera vad man har boken till.

Jag laddade på ganska rejält med stämplar och infärgade kanter men höll mig till färgskalan brunt och rött. Lite rosaskimrande mist har jag också fått dit, en liten charm i form av ett blad ihop med banden och en liten halvpärla nertill.
Baksidan blev såhär

Piratkalas

Kort när man ska på piratbarnkalas kan göras såhär:
En skattkarta fick bli grattiskort!
Bandet är fäst i kartan för att att den ska vara lättare att få ut ur flaskan. Sedan är det bara att rulla ihop kartan och fästa med ett gammalt snöre. Pilla ner den i flaskan och skruva på korken.
Magnolias Edvin har fått lämna ballongen hemma för att ge plats åt bandet. Han har också fått en lapp för ögat och en döskalle på tröjan.

Lika men olika

Här har jag utgått från samma grund för två kort. De blev lika, men också olika. Färger, pappersval och användandet av andra tekniker gör skillnad.

YES!!!

Jag var med Yes diskmedels jubileumstävling. Och jag vann. Yeeeeees och hurra!!
Jag har länge velat ha en egen KitchenAid. Och nu har jag det. :-))) Färgen är Skogsbär. Supersnygg!
Jag har provbakat bullar, småbröd och idag blandat ihop en chokladbollssmet. Måste ju testa och öva lite :-)

Spot and Tell - Älska gratisupplevelser

Jag har fått prova Kronfågel Deli genom Spot and Tell. Jag testade  

kryddmarinerad kycklinglårfilé med prosciutto & salvia och kryddmarinerad kycklingbröstfilé med grillad paprika.


Förpackningarna innehåller två portioner och det är superenkelt då allt är klart. Man drar bara av plastfilmen och ställer hela förpackningen direkt i ugnen.
Jag tycker ju att låret är det godaste på kycklingen och även nu. Saftigt och gott! Kanske är jag inte så förtjust i salvia, men allt var välkryddat och smakade mycket bra. Skinkan blev krispig och god i ugnen. Kycklingfilén var inte heller den torr, som sådan lätt blir. Kanske inte lika smakrik som lårfilén men helt klart god. Min dotter tyckte dock att den var lite för hot. Hon gillade egentligen ingen av dem och hon gillar kyckling i vanliga fall. Kanske är kryddningarna lite mer "vuxna".
Jag tycker detta är bra rätter att plocka med sig på väg hem från jobbet när man ska ha gäster på kvällen och inte har tid/lust att slava i köket.
Jag serverade rostade rotfrukter till. Mumsigt! Man kan säkert svänga ihop en smarrig sås av skyn som blir i förpackningen, men jag valde att inte göra en särskild sås. Istället ställde jag in citronhalvor att rosta tillsammans med rotfrukterna. En halva var att doppa i är bara såååååå gott! I alla fall om man gillar syrligt som jag.
Efterrätt körde vi också. Bananer var billigt i affären idag, bara 5 kr kilot, så det blev bananpaj med glass. Slurp.
Om du själv vill prova Kronfågel Deli så gå till Kronfågel för smakrabattskupong!

Minst fem band

Här är ett till bidrag till ScrappTorgets CC. Utmaningen var att göra ett grattiskort med minst fem band.
Förutom banden har jag stämplat grattis med lila distresser samt lagt en mask och använt samma distresser över den. Därefter har jag fyllt i konturerna på swirlen och skuggat texten med silverpenna.
På något sätt så gjorde det att de skarpare färgade banden inte tog över de blekare helt.

Testar ny teknik - bandana

Efter att ha sett den här teknikfilmen på YouTube ville jag testa själv.
Det blev två olika tags, varav jag visar en här idag.
Framsidan:
Baksidan:
Jag har kört med Distresser i rosa, blått och gult. Inte lika skarpa färger som i videon, men effekter blev ändå bra och färgerna blandade sig bra. Jag har också blingat till det lite med glitterlim och pärllim samt glossy accent. Det var ju riktigt kul! Tror jag ska testa lite mera...

Våga Vitt

ScrappTorget har en CC den här veckan. En av utmaningarna är white space, dvs våga lämna öppna ytor. En utmaning för mig då jag vill öva på detta!
Jag gjorde ett kort med bara lite svartguldig mist, en stämplad swirl, en blomma jag gjort själv och en liten hälsning.
Har jag vågat vitt tycker ni?

Njut en liten smula...

Jag höll i ett byte på ATC Sverige med temat Njut en liten smula. Det här var mina bidrag till bytet!
Jag tror aldrig jag druckit så mycket te som den här hösten, och dessutom njuter jag av det. Det som är lite löjligt är att jag hade ett motstånd till att göra rent den där förbaskade tetången hela tiden. Nu har jag börjat med engångsfilter och vipps slipper jag ha teblad överallt. Dessutom slipper jag "skräpet" i koppen när jag dricker rooibos.
Tillbaka till motivet! Jag har maskat ihop tre olika stämplar från, nu nerlagda, Prickiform. Även textstämpeln är från dem. Jag delade upp texten i två och satte Njut på distanskuddar. Mina Promarkers har fått jobba igen vid färgläggningen.
Som bonus till de som var med i bytet gjorde jag tre ATC till.
De heter Höstsol, höststjärna och höstregn. Till den gula och blå har jag färgat in papper som redan hade ett mönster, men en blek bakgrundsfärg. Sedan har jag stämplat en bild av en etikett på. På det mörka kortet använde jag vit färg. Sedan har jag satt dit en pappersdetalj som jag stansat ut och dekorerat med knapp och band. Cirklarna har fått texten Carpe Diem och en bit av en poststämpels-stämpel. Därefter har jag lagt 3d-lack på cirklarna. Även "solen" har fått 3d-lack.

MjölkHAJ

Jag har försökt mig på att skapa en LO igen. Även denna 6x6 inch. Bakgrundspappret är från Basic Grey. Nätet och skrivrutan har jag stansat ut i kraftpapper med randstruktur. Tre tygblommor med halvpärlor i mitten och en svart matta bakom fotot, lite svärtade kanter och så var det klart. Det gäller att vara snabb när liten sover :-)

Jag får ont i brösten bara jag ser bilden! Tur jag inte möts av den blicken varje gång jag ammar.

Lila höst

Här kommer ett höstigt kort i lila och gult. En, vid det här laget välanvänd, Magnosliastämpel är färglagd med Promarkers. Bladen är utstansade med Cuttlebugen och är stämplade med en bladstämpel för att få lite nerver. Bakgrundspappret har fått en poststämpel och så har jag klottrat lite fusksöm här och var.

Oktober

Och så är vi redan inne i oktober. Våren tyckte jag gick långsamt men nu går det med rasande fart!
Kalenderbladet gissar på regn och rusk denna månad!
De blå prickarna har jag stämplat med bubbelplast! Ringarna till höger har fått fyrkantiga plastbubblor över sig. Allt för att skapa lite pölar och stänk.

RSS 2.0