Förbereder för hösten

Nu blir det kallare igen och snart dags att ta på mössa på morgonen. Jag har för en gångs skull sytt till mig själv. Ugglor och små träd blir det som skyddar öronen i höst.
 
Stora L skrattade när hon fick syn på mig. Hon tycker jag ser tokig ut. Kanske det... Men jag kommer inte frysa :-)
 
Tyget är från Stoff&Stil. Mönstret från Ottobre design.

Mellbystrand 2012

Här kommer ett sent vykort från vår sommarsemester i Mellbystrand!

Lillkusin fyller 1 år

Idag fyller lillkusin 1 år. Vi har varit på kalas för honom, hans mamma och för vår fina Nea som snart fyller 6 år!
Vi hade med några presenter och kort såklart. 
 
Visst leker Filuren tittut!
 
I ett av paketen låg dessa retrobyxor jag sytt. De är i mörkgrå babymanchester (21W) som var förvånansvärt lätt att jobba med. 
 
Dragkedjan mitt fram var läskig, men det gick riktigt bra tycker jag. Hoppas, hoppas byxorna passar. 
 
 
Storleken är 86 cl och mönstret kommer från Ottobre.
 

Mörkare kvällar

Det börjar bli dags att ta fram mysljus på kvällarna. Jag har gjort en förvaring för värmeljus med matchande tändsticksask.
.
.
Jag trodde jag kommit på något smart, men vid de senaste dagarnas bloggrundor har jag insett att jag snarast är sist! Jag har använt ett chipsrör. Lagom för en påse värmeljus.
Papper, snirklar och orange bokstäver är från en äldre serie från Basic Grey, Ambrosia. Olika blommor, band, washitape och metallfjärilar passar fint ihop.
.
.
.
Det här var ett kul projekt. Hur många värmeljusrör och tändsticksaskar behöver man ?!?

Mei Tai

I början av sommaren sydde jag en bärsele, mei tai, att bära Felix i. Den har funkat jättebra, men det var inte så lätt att fota. Det går utmärkt att bära både på magen och på ryggen med den. Jag tycker nästan det är skönast att bära på ryggen. Det är bara lite klurigt att själv se hur Felix har det där bak.
Mönstret kommer från Quiltmagasinet nr3/2011. Man kan använda den på båda hållen, så känner man inte för nallebjörnar kan man välja en helgrå utsida. Gör jag den ingen ska jag göra bredare axelband.
.
.

Mer återbruk

Mina sköna brallor var utslitna, men en del bitar var fortfarande fina. De fick bli ett par byxor till Felix. Gul velour, svart mudd och vitt bomullssnöre hittade jag i gömmorna.
.
.
Möstret är från Ottobredesign i storlek 80.
.

Hoppa i mammas skor

Den här layouten bloggar jag hos APD idag.
.

Smarriga muffins

I helgen blev det lite mer sytt. En kalastunika till Linnéa med muffins på! Egentligen tycker jag färgen på tyget är lite tråkigt, men med det röda kantbandet blev det fint ändå. Mönstret är från Ottobre i storlek 116. Passar ju perfekt trots att Nea ska ha en mindre storlek enligt storlekstabellen. Ja, ibland får man gå på känsla helt enkelt.
.
.
Det är ingen riktig kuvertringning i halsen, så den är aningens trång att dra över huvudet. Men det funkar och sitter snyggt då fram-och bakstycket inte kan åka isär.
Tyget är förresten från Stoff&Stil.
.
En likadan, fast med astronauter, har Josefin gjort. Spana in den här!

Och cerise blev det...

Nu har jag sytt av de cerisa tygerna jag visade tidigare. Först blev den en kjol. Den är klockad och snurrar bra. Det var viktigt tyckte Nea. Hon uppskattar också den breda, mjuka mudden i midjan. Den lilla rosetten är en söt detalj.
.
.
Och sedan en luvtröja med elefanter.
.
.
.
Det är en smal modell i singeljersey, alltså som en vanlig tight topp.
Jag är lite extra nöjd med blixtlåset, då det alltid är mitt stora orosmoment. Men det gick ju riktigt bra! Luvan är lite stor tycker Nea, den åker ner över ögonen! Bra att tänka på om jag syr modellen igen.
.
.
Båda mönstren är från Ottobre design 4/2012. Kjolen i storlek 110 och tröjan i 116 cl. Jag har inte gjort några större ändringar, bara förlängt blixtlåset i tröjan med några cm.

Buzzador - NAN juniormjölk

Felix har fått testa NAN juniormjölk via Buzzador.
Klicka på bilden för att få mer info om mjölken
Varken Felix, Linnéa eller jag tycker att mjölken smakar gott att dricka naturell. Däremot är den riktigt god att ha i en smoothie med banan och kakao eller jordgubbar.
Jag har inte riktigt förstått poängen med produkten även om det framgår att den innehåller mycket mer järn än komjölk och mindre proteiner och salt. Det finns också många andra vitaminer och mineraler i den. Men Felix dricker inte mjölk som måltidsdryck ännu utan vatten. Det är också värt att notera att den där halvlitern bara håller ca ett dygn i kylskåp när man väl öppnat den. Hur mycket ska de små dricka egentligen? Och priset, ca 16 kr för en halvliter.
Ja, nu har vi iaf testat den och vet att produkten finns, men jag tror inte det är en produkt vi kommer köpa igen.
.
Om Buzzador
Buzzador handlar om mun-till-mun-marknadsföring.
Som Buzzador får du erbjudanden om kampanjer. Om du vill delta och kommer med i kampanjen ska du: - Själv prova den vara eller tjänst som kampanjen gäller - Sprida budskapet om produkten/tjänsten genom berätta för dina vänner och diskutera med dem dvs. Buzza. - Återrapportera genom Blixtrapporter efter alla dina Buzzningar. - Göra slutrapporten.
Nyfiken? Gå in på www.buzzador.com för att läsa mer och anmäla dig.

Ladugårdsdjur och vattenmelon

Tänkte passa på att visa kortet jag gjorde till Felix 1årsdag. Han tycker mycket om djur och mycket om vattenmelon. Därför finns de med på kortet i en salig röra.
.
.
Melonpapprets baksida har det gröna trycket med små gula prickar. Så somrigt! En liten kakservett har också smugit sig in.
.
.
Insidan är lika okomplicerad som den är färgglad!
Felix gillar kortet och bläddrade det som en bok när han fick det. Var är sagan?!?

Två tags

Två tags gjorda med likadan teknik, men med helt olika resultat! Båda är gjorda av tjockt akvarellpapper så jag kunde blaska på med mycket vatten. Det gör att att distressfärgerna sugs in i pappret och blandar sig.
.
Här har jag lagt en stencil över den infärgade tagen och duttat i med min hemmagjorda vita grundfärg. Sedan har jag stämplat med olika stämplar. Glitterlimmet syns inte på bilden men sitter runt ovalen. Lite snygga band och grejs fick avsluta det hela.
.
.
.
En annan färgskala gör intrycket helt annorlunda. Det blev inte heller någon stencil på denna tag. Texten och en blomma har fått vita highlights.
.
Hoppas ni har en skön dag! Det tänker vi ha! Felix fyller 1 år idag. Hurra för honom! Året har verkligen gått fort och tänk vad han lärt sig! Nu knatar han runt här inne och leker kull med storasyster.
Igår var det kalas men Felix sov sig igenom tårtätandet. Idag ska han få smaka en sparad bit.

Cerise var det här!

Idag har jag släpat med barnen till tygaffären. Ja, det gick riktigt bra faktiskt :-)
Hem kom vi bl.a. med detta:
.
.
Vi får väl se vad det blir i slutändan.
För att komma ihåg hur mycket tyg och annat jag behöver köpa till de planerade projekten har jag gjort mig en liten anteckningsbok. Den är inte större än ett kontokort så den är lätt att ta med sig.
.
.
Två favoritstämplar med text och stjärnor har jag använt uppepå pappret med blommönster. Nu kanske jag slipper chansa på längderna på ett tag.

RSS 2.0