Stjärnor med zentangle

Idag blir det stjärnor!
Jag var med i ett byte av ATC på ATC Sverige där temat var just stjärnor.
.
Det här är mina kort:
.
.
Jag har gjort lite zentangle på den stora stjärnan. Tänk att mitt "telefonklotter" har ett så tjusigt namn! Googla det vet ja! Det finns hur mycket tjusigt som helst. Youtube har också massa om detta.
En liten nattfjäril har letat sig in bland stjärnorna, och korten heter därför Nattfjäril.
.

I svampskogen

Jag sydde en tröja till Linnéa med svampar på. Hon blev mycket glad och undrade hur jag kunde veta att hon ville ha en tröja med Marios svampar.  Hon är super-mario-galning och tänkte genast på svamparna som får Mario att växa. Tänk så bra det blir ibland :-)
.
.
Det är resårtrådar insydda i ärmarna så de korvar ihop sig på ovansidan. Påminner om elefantsnablar tycker jag :-) Mönstret är från Ottobre 1/2012 i strl 110.
Mycket glad är jag över att jag fick till halsringningen så bra och att jag inte körde sönder tvillingnålen. Min skräck för att sy i töjbara tyger börjar släppa :-)
Till fållarna i ärmslut och nedtill använde jag både rosa och röd tråd. Fint tycker jag det blev och lite roligare än att ha vita sömmar helt igenom.
.
.

Alla hjärtans dag

Hoppas ni haft en skön alla hjärtans dag. Här har vi ros, choklad, bakat rosa hjärtformade kakor, barnen har fått en liten present och var sitt kort. Korten visar jag här och de visas också på Annette Philips Designs blogg. Gissa om jag är stolt!
.
Det första kortet har ett rött hjärta som jag stämplat på vit kartong. Det är därefter utklippt och monterat på kortet med distanskuddar. Mönsterpappret är Johanna 6 från Annette Philips Design (APD). Jag övar på min textning och har därför, som synes, skrivit Lilla hjärtat själv. Jag har också klottrat dit de falska sömmarna.
.
.
Nästa kort är uppbyggt på samma vis, men med tre hjärtan i dotterns älsklingsfärger. En liten rosett har också smugit sig dit. Hörnrundaren gör så mycket för intrycket! Här har jag använt mönsterpappret Johanna 10 från APD som jag färgat in något med rosa Distresser.
.

Sommarklänning

När jag bläddrade i de gamla numren av Ingelise jag har liggande hittade jag ett så fint mönster på en sommarklänning till flickor. Jag var bara tvungen att testa!
Jag fick för mig att mönstret var för brett för Nea, så jag klippte ut det utan sömnsmån på bredden. Big mistake! Innan jag sydde i dragkejdan i sidan provade hon den. Den gick precis på. Så det var bara att sprätta och sy om så smalt det gick. Men jag är glad jag gjorde det för nu passar den jättebra.
.
.

Velourisar

Jag blev ju så sugen på att sy. Efter mössor, det blev en till storasyster också, så gav jag mig på velourbyxor. Jag kunde inte motstå den härliga gula velouren i affären.
.
.
Felix fick ett par med mudd både i midjan och i bensluten. Mudden är så lång i benslutet att den går att dubbelvika. Jag har gjort om ett mönster från en gammal Ingelise så att benen blev något smalare och utan sidsömmar.
.
.
Linnéa fick ett par med resår i midjan. Även här har jag använt ett gammalt mönster från Ingelise. Men jag har gjort benen raka och satt på muddar längst ner.
.
La ni märke till mitt nya märke?   ;-)

Swing card

Jag blev sugen på att testa en, för mig, ny kortvikning. Det kallas swing card. Det är för att mittdelen svänger runt när man öppnar kortet och plötsligt visar sin baksida. Låter det krångligt? Det är det inte!
.
.
.
Kul och enkel vikning som ser raffinerad ut. Gillas!

Ett litet kalaskort

Barnkalaskort är kul!
.
.
Stämpeln är från hÄnglar&stänglar och den är välanvänd hos mig! Färglagd med Promarkers som oftast. Nytt är däremot det söta pappret från Annette Philip Design! Pappren är gjorda med mönster som tonar ut i vitt i kanterna. Detta inbjuder verkligen till lek! Det jag hade närmast till hands var Promarker-pennorna så jag har "kladdat" ränder som matchar stämpelmotivet i färgen. Jag använde mycket blender för att inte få så skarpa ränder. En liten rosstämpel i hörnet och blingtejp fick också plats. För ovanlighetens skull har jag textat själv.

RSS 2.0