Lika men olika, igen!

Här kommer två grattiskort som är lika, men olika. Båda har papper från Basic grey och båda samma stämpel från Hänglar&Stänglar.
.
På det första har jag enbart färglagt några detaljer i stämpelmotivet. Och så är det monterat på vänstersidan.
.
På det andra har jag färglagt helt och så högerställt bilden.
.
Båda har fått tre tygblommor med halvpärlor i mitten. En biljett, en hjärtanpin och en "metalldel" i form av hjärta. Band och tissuetape bakom bilden för att dölja skarven mellan papprena. Några häftklamrar tryckte jag dit för att det skulle bli lite mindre gulligt. Även texten från Dymon lättar upp lite i sockerträsket. Men rundade hörn kunde jag inte låta bli :-)
.
.
Note to self: Rengör kameralinsen emellanåt så blir inte bilderna så suddiga!

Tändsticksask

Så fort ljuset börjar återvända tänder jag färre och färre ljus på kvällarna. Det är antagligen därför jag inte gjort om någon tändsticksask utan jultema förut. Men så igår kväll hittade jag en bamsestor ask i ett skåp. Undrar hur länge den legat där !?! Perfekt att göra om tänkte jag och satte igång.
Jag har använt fram och baksida av ett papper som jag tror är från Vivi design. Även bilden med de söta barnen är från ett Vivi design-ark. Lollipop-blomman känner ni ju igen från ett tidigare inlägg. Metallbladet och metallremsan har jag gjort själv med hjälp av stansmaskinen, aluminiumtejp, albumblad och svart färg. Snygga tycker jag de blev och sådana metalldetaljer kommer nog dyka upp här och var framöver. Tre minirosor och en hjärtanpin petade jag också dit.
Även undersidan och kanterna på asken har fått mönsterpapper. Jag satte också dit stora brads som knoppar.
På tal om ljus så verkar det inte bli något ute idag. Det är helt dimmigt. För att hålla mig pigg sitter jag i skenet från min Philips goLITEblue. Jag tycker faktiskt att det har effekt i längden. MEN det påverkar ju hur jag uppfattar färger just när den är på. Hoppas bara fotona i detta inlägg inte är helt åt skogen :-)

En mössa

Jag blev så sysugen! Det blev en mössa till Felix. Hans mössor är antigen för korta i pannan eller så åker de ner så han inte ser något. Tycker så synd om honom när han somnat bakom mössan i bilstolen!
Min blev bra i storlek, men avrundningen på kullen blev inte riktigt tillräckligt tvär. Funderar på att ta upp och göra om, eller så får det vara så.
Tyget är i joggingkvalitet, så det är ganska tjockt. Mössan är dubbel och därför varm och go. Jag har haft tyget i många år och sytt något gulligt av det då och då. Nu är det inte många bitar kvar :-( Tycker det är så sött.

Recept

Här kommer några receptkort jag knåpat ihop till ett byte med pysseltokiga vänner i norr.
Jag har gjort bakgrunden genom att stämpla fiskar, några ihopmaskade, och sedan måla dem med akvarellpennor. Sedan har några fått glitter på ryggen. Musslorna är också stämplade och målade samt att de har fått ett lager PearlEx interference blue.
Här ett kul papper som bakgrund. Några rader tissuetape och blommor fick bli dekoration. Över receptet har jag emobssat en tekanna med clear. Det ger en genomskinlig effekt!
Bananiga färger i gult, grönt och brunt :-)  Swirlarna har jag stansat ut och kletat på rikligt med guldigt glitterlim. Mycket smarrig och söt paj förresten som närmast påminner om friterade bananer från kinarestaurangen. Toppen när man hittar billiga bananer.

Pysselsugen lollipop

Idag var jag så sugen på att pyssla lite! Alla grejer är fortfarande undanstuvade, men jag rotade fram en del. Och så hade jag ju de härliga papprena från Victorias design house som låg och ropade på mig.
Ett grattiskort blev det!
Jag började faktiskt med blomman, som kallas lollipop. Blev så sugen på sådana efter att ha spanat in Malins inlägg hos Kristinas Scrapbooking. Bara att dyka ner i spillådan. Och glittret är verkligen pricken över i.
Det blev tre stycken, och det blir säkert fler.

Kusudama

Jag började det nya året med att vika en kusudama. Medicinboll på japanska fast den görs som dekoration numera.
Jag hoppas fortfarande på lite vinter, så jag valde en blågrå färgskala med lite glitter som avslutning.
Bollen består av 12 blommor och varje blomma av fem blomblad. Totalt alltså 60 små papper. Det var bara att börja vika!
Sen monterades varje blomblad ihop till en blomma. Därefter monterades allt ihop till en boll med upphängningsband och några pärlor längst ner. Avslutade med glitterlim på alla mittkanter.
Det här var ett riktigt kul projekt men det tog lite tid och ont i tummen fick jag av alla veck jag plattade till. Men kanske kommer jag göra fler!
Om du vill veta hur man gör så sök på Kusudama. Finns massor med beskrivningar. Jag rekommenderar att sätta ihop dem med limpistol. Försökte med både dubbelhäftande tejp och vanligt lim, men det bara släppte. Limpistolen var däremot perfekt! Kul, då jag annars inte är så förtjust i den.

RSS 2.0