Mysklänning

Jag fastnade för en mysklänning i novembernumret av Sömnadsmagasin. Det var kanske mest flätningen i ringningen som gjorde det. Eftersom det är ett oversize-plagg fattade jag att den skulle vara stor, men så här stor???  Ändå har jag tagit en storlek mindre än de rekommenderade samt kortat av ärmarna och nedre fållen några centimeter extra.  Tja, nu har jag utrymme att mysa iaf :-)
 
 
Det var lite kul att fläta tygerna men också läskigt att klippa hål i bottentyget! Jag har använt vändsydda remsor av bomullstyg och krossad velour. Velouren är dock besvärlig och ligger inte still utan drar sig åt ena eller andra hållet hela tiden. 
 
 
Jag sydde med dubbla tvillingnålssömmar i fållarna och det ser faktiskt ganska snyggt ut. Särskilt som fållen är bred. Halsringningen är av samma sweatshirttyg som resten av klänningen. Tyget kommer förresten från Stof&Stil.
 
Vill man få lite mer figur går det utmärkt att knyta en scarf om midjan. Men tanken var ju att ha ett plagg som är lätt att dra på och som är mysigt. Om än lite stort...
 
 
 

Söt till jul

 
Denna söta tunika tänkte jag L kan ha på julkalas, men även sedan. Alla färgerna gör ju att den passar till många olika byxor och tights.
Möstret är från Ottobre 6/12. Det är i original sytt av velour och har ett slags rysch fram. Det går bort! Men så här blev modellen riktigt fin! Storlek 116.
Tyget är köpt på Skroten i Kinna.

Stjärnor till Kusin L

 
Jag tänkte direkt på kusin L när jag såg det här tyget. Tröjan är till honom och han fick bl.a. den igår när vi firade att han fyllt 4 år! Det är inga krusiduller med den här tröjan utan den ska vara enkel att använda till det mesta. Jag valde en grå halskant efter lite velande. Det är ju snyggt med en mörk kant också! Men jag föll ändå för det mjukare intrycket till ljusa L. 
Mönstret är från Ottobre 6/12 och storleken är 116 cl. Tyget har jag köpt på Myrins. 
Det är så kul att sy just nu! Skissar på lite fler projekt till mig själv. Fast det dröjer nog ett tag innan jag kan visa något här. Jag har fått mig ett nattlinne, men det får ni ingen bild på ;-) Inte heller på alla underbyxor jag sytt till Nea av restbitarna. Hon skulle inte uppskatta att jag visar hennes underkläder offentligt.
 

Stjärnhimmel

Idag har jag bloggat detta kort på APD. Kika gärna in där för mer info om kortet.
 
 

Kort eller tag?

 
 
För att lätta upp lite i novembermörkret plockade jag fram några fjärilsstämplar. Först gick jag loss med rosaglittrig mist, som är blandad med bara lite blått. Jag sprayade över ett litet kakpapper. Sedan stämplade jag med en stor bakgrundsstämpel med text. Uppepå det kommer så fjärilarna. 
Kortet är dubbelt men högst upp klämde jag i en öljett. Är det då ett kort eller en tag?
 
Sparsamt dekorerat innuti med en fjärilsrad.

Lite blandat idag

Både pyssel och sytt idag!  Fast inget av det är gjort idag faktiskt...
 
 
 
I fredags kväll var barnen hos moster Malin med familj. Vad passade då bättre än att pyssla till lite
halloweengodis! Jag och Linnéa hjälptes åt med detta alster. Linnéa tyckte det var fantastiskt roligt att skrämma moster med spindeln! Själv brukar hon skrika i högan sky när hon ser en spindel, men denna var ju inte på riktigt, FAaaKTIiiiSKT!
 
 
 
 
 
I somras sydde jag mig en kjol, men har inte kommit mig för att blogga den. Försökte ta en bild när den sitter på, men det går bara inte att visa offentligt! Konstigt, för kjolen har jag ju haft på mig ett antal gånger och trivs bra då.
 
 
Grå med rosor och en mjuk mudd i midjan. En enkel rak modell med endast en söm mitt bak. Den är lite intagen upptill bak och så har den ett sprund nertill. Om någon känner igen tyget från fönstret hemma så, ja, det är ett gardintyg från Ikea ;-)
Jag har inte använt något mönster utan gjorde lite på känn.
 
Och såklart syns det att det är jag som gjort den :-) 
 
Nu lämnar vi höstlovet bakom oss och rusar iväg mot advent och jul. Ha en skön vecka!
 

RSS 2.0