Röda stjärnor

Här kommer två tröjor av ett härligt blått och rött tyg från Mjukatyger.se. Jag beställde några olika tryck från dem tidigare i höst. Linnéa valde detta tyg! Bra tyckte jag då det passar fint till båda barnen.
 
Här kommer först en t-shirt till Linnéa. Storlek 116. Lite kort i modellen tycker jag, men i övrigt passar den henne perfekt.
 Oj, vad den är skrynklig! Jaja, den är redan välanvänd så det är väl inte hela världen! Trycket verkar hålla färgen jättebra i tvätten.  Ärmarna är rynkade med sån där genomskinlig resår både i kullen och vid nederkanten. Det blev lite tjejigt på så vis. I nederkant sydde jag en täcksöm istället för att använda tvillingnål den här gången. Alltid kul att variera sig lite. 
 
Det här är Felix tröja. Även den använd och på fotot syns ju fläckarna! Såg jag inte innan faktiskt. Men kläderna ska ju användas. Storlekt 80 på den här tröjan och det är samma mönster jag hade till molntröjan i förra inlägget. Men här gjorde jag ärmarna långa. Ärmarna är förresten från ett par tights som Linnéa haft sönder på otal ställen. Nu fick de nytt liv istället för att gå direkt i soppåsen. Sånt gillar jag, som ni kanske märkt :-)
 
Båda mönstren är från Ottobre Design, men med lite modifiering av ärmarna på Fs tröja då.

Molnig tröja

Det fanns en liten bit kvar av det bruna molntyget. Lagom mycket för att skarva ihop med detta gröna tyg som inte riktigt räckte till en hel tröja. Blev riktigt fint tycker jag! 
 
 
Det gröna är ett amningslinne jag slaktat. Ärmfållarna var nedre fållen bak på linnet. Det stör mig lite att täcksömmen mitt fram blev så bubblig, men det blev lite bättre efter tvätt som väl var.
Tröjan är i storlek 80 och mönstret jag utgått ifrån är från Ottobre design. Igen. De mönstren passar mina barn så bra just nu så jag kör på med dem. Väntar med spänning på nästa nummer som kommer nu i oktober :-)

Höstbröllop

Idag visar jag några bilder på ett kort jag gjort på beställning till ett höstbröllop. 
 
 
 
            Jag har rundat hörnen och rivit kanterna.Mönsterpappret är sytt med maskin och lätt infärgat i kanten. Texten har jag embossat i guld.
        Pappret har så fint mönster så jag ville verkligen använda hela!
      Till och med baksidan har fått en bit.
 
 
 
 

Vinterkläder till burken!?

Ja, jag har varit framme med virknålen igen. Det blev ett litet fodral till en glasburk. Att ha pennor i tänkte jag, men så passade ju min gigantiska (!) samling av virknålar bra där i.
 
Armbandet har Linnéa gjort till mig! Jag gillar det faktiskt mycket. Träpärlor rakt igenom trädda på turkosblå resårtråd. Linnéa tyckte nog också det blev bra för hon gjorde ett "likadant" till sin moster i födelsedagspresent. 

Insamling och återbruk

Jag fick för ett tag syn på en utmaning hos Klockarbarn. Den gick ut på att göra nya kläder av återanvänt tyg för en insamling till barn i Gambia. Jag hittade detta lite sent, men har ändå knåpat ihop två värma-liten-skjortor och en mössa. 
 Fast nu får jag erkänna att tygerna inte är återbrukade. Däremot så är det restbitar jag hade tänkt slänga efter andra projekt. Den gröna snedremsan har jag sprättat loss från en gammal gardin, så den är helt återbrukad. Och knytbanden i den gröna skjortan är sådanan där "galjband" från köpekläder. 
Skjortorna är i storlek 62 och mössan i 36. Nu ska de skickas till Slättmissionens hjälpande hand – Gambiainsamlingen.
 

Mönstret till skjortorna kommer förresten från Linda Westermark.  Mössan är ett mönster från Ottobre design.

Mer ugglor!

En liten tröja har det också blivit av uggletyget. En långärmad historia med sprund fram. Jag utgick från ett mönster i Ottobre Design, men då det hade ett gulligt litet sprund i nacken. Jag valde att istället klippa ett sprund framtill och sätta tryckknappar att stänga med. Hur man gör sprundet har jag lärt mig hos KokaLal.
 
       Tröjan ska motsvara storlek 80. Jag tycker den är ganska smal och lång, så vi får väl se hur den passar ;-)                

 
 
 
 
 

Svampplockning

Ja, inte för mig, men för Tilda från Magnolia.
Det här kortet har jag bloggat på APD-bloggen idag!
 
 
 

En liten fågel viskade...

Tänkte visa upp ett kort idag. Ni får ju inte glömma vad jag håller på med mest! Även om kortmakeriet har fått dela med sig av utrymmet till andra utsvävningar det senaste. Här kommer i alla fall kortet Linnéa fick när hon fyllde 6 år!
 
 
En söt liten Tilda från Magnolia stämplade jag på akvarellpapper och färglade med akvarellpennor. Tycker hon passar så bra med bakgrundspappret när hon håller sin lilla pippi. Domherre? Blommorna norpade jag från Neas egen samling. Hon valde dem själv i Magnosliabutiken i Borås i sommras tillsammans med banderollstämpeln som sitter över stjälkarna. De små bokstavsstickerserna har fått 3D-lack på sig för lite glans. 

Stolpskott?

Jag blev lite biten av det där virkandet!
Nu ville jag göra något lite större! Och avancerade till stolpar!
I torsdags köpte jag garnet till mitt projekt. I går kväll (fredag) var det klart! Men vad blev det då? Jo, en ny snutte till Felix. Han äääälskar en "gammal" stickad filt, men den har sett sina bästa dagar. Det kan vara bra att introducera en ny redan nu. 
 
Filten är virkad i Queen från Garngrossisten i Mark (fast de håller till i Kungsbacka). Jag har använt virknål 4,5. Jag har utgått från en beskrivning på Drops Design. Men varken färger eller garn är likadana. De har använt ett mycket grövre ullgarn. Jag ville ha akrylgarn. Både för att det är lättare att tvätta och för att Felix nuvarande snutte är i akryl. Jag behövde alltså läggar upp många fler maskor och virka många fler varv. Fast rändernas ordning är samma som i drops-mönstret! 
 
Ja, det är lite skevt och så, men inte så farligt tycker jag med tanke på att jag inte är van vid virkning. Å andra sidan har jag inte blockat arbetet. Det skulle nog räta ut det lite. Men det känns som onödigt arbete för en snutte.
 
Felix har provgosat flera gånger under arbetets gång, så jag tror det blir bra :-) 
Nu behöver jag vila mina virkfingrar!
 
 
 
 

Garn på hösten

När hösten kommer smygande så blir jag alltid så sugen på att jobba med garn. Nu låg ett garnnystan och en virknål framme. Bara att sätta igång alltså. Men det är ju sååå många år sedan jag virkade senast. Bäst att börja med något litet och fasta maskor tänkte jag. Valet föll på ett pannband att värma öronen med. Fast jag var lite tveksam då garnet verkligen är grisskärt. Fast tjocket, varmt och skönt. Molly heter det dessutom :-)
Så fick Linnéa syn på vad jag höll på med. Hon ville också ha ett såklart. Det slutade med att jag gjorde ett enda och gav det till henne. Hon blev mycket nöjd tills jag skulle klippa av de långa fästtrådarna. Jag kom då på att göra en liten fläta baktil med en tofs längst ner. Så nu är hon mycket nöjd! Och härom morgonen var det bara 3 grader ute så hon har provat att det verkligen fungerar :-)
 
Garnet, som alltså heter Molly, kommer från Järbo. Jag har använt virknål 4,5.

En fröpåse

Jag gav bort några aklejafrön från vår trädgård. En liten fröpåse passade ju bra då!
 


Jag giller verkligen dessa blommor, i alla färger och former. Dessutom låter både rådjur och sniglar bli dem! (pepparpeppartaiträ)  Förhoppningsvis blir blommorna från fröna i påsen ännu mörkare/djupare blå än de på bilden, men man vet ju aldrig säkert. De växte bara några meter från varandra.
 
Och så en liten enkel stängning på baksidan. Fröna ligger i en innerpåse så de inte ska smita!

RSS 2.0