BINGO!

Nu är det tävling hos APD!
 
Kom och scrappa bingo! Senaste pappersserien Pernilla i potten!
 
 

Äpplig tröja och mysiga brallor

Men oj så glest det blivit mellan inläggen! Skapat har jag, men fota och blogga har det blivit lite sämre med. Som jag misstänkte när jag gick tillbaka till jobbet alltså. 
Men här kommer i alla fall två sydda alster.
 
 
Först ut är denna härliga äppletröja till lillkillen. Tyget känner ni igen från tidigare, men nu är det helt slut. Det skulle räckt till ett par undisar till storasyster också men jag fick hjärnsläpp och klippte framdelen på fel ledd. Jaja, så kan det bli. Det som är nytt för mig med den här tröjan är knäppningslisten fram. Jag fick till det ganska bra tycker jag! Våffelsömmen i nederkant blev också bra. Och bäst är att lillkillen verkar gilla den! Storlek 86 cl och mönster från Ottobre.
 
 
Och här är det mysbrallor till storasyster. Hon blev inte så glad när jag visade velourtyget. Det är ju grått! Men det var ju mjukt och mysigt. Och när jag visade att jag hade en bit kvar av Monsters High-bandet och att vi kunde sätta rosa kanter på fickorna fick projektet ändå ok. Och nu verkar hon gilla dem! Modellen är ganska smal nertill med insytt rynk men rimlig runt rumpan. Lätta att ha under overallen tycker storasyster! Även detta mönster är från Ottobre och storleken är 116 cl.
 
Äppeltyget och muddtygerna är köpta på Myrins, velouren är en stuv från Stoff&Stil. Bandet har jag köpt i en FB-grupp. 

Liten ask

 
Idag bloggar jag denna lilla ask, eller burk, på APD! Jag har använt en burk som det varit smältost i. Mycket glitterlim gör att den gnistrar. Rosetten/blomman på toppen är gjord av restbitar i pappret Summertime 7. Samma papper som burken är klädd med. Papperstejp från Panduro döljer lockets kanter och en kakservett som mistats rosa döljer ovansidan. Jag har försökt måla om locket, men det lyckades inte så bra. Inget ville riktigt fastna. 
Nu är det dags att gå ut i snön. Vi har sportlov den här veckan.

Alma

Oj så svårt det är att fota sig själv! Jaja...
Här är iaf jag i min Alma. En blus jag är mycket nöjd med. Mönstret är från Sewaholic och den är sydd av vävt tyg. Det enda jag ändrat är att jag förlängt den 5 cm. Finns risk att fler Almor flyttar in i min garderob!


Mer återbruk

Idag visar jag ett par jeans som jag sytt av en kjol. Jag har sparat på fållar i nederkant och bakfickor. Även hällorna är sparade. Tyget räckte inte till knäna så där har jag använt en restbit manchester.
Apan har jag stämplat med textilfärg och mossgummistämpel från Panduro.
Mönstret är från Ottobre 4/11.


RSS 2.0