Skisstolkning på ScrappTorget

Idag visas mitt andra bidrag som Gäst-DT hos Scapptorget.
Det gällde att tolka en skiss. Kolla in inlägget här. Där finns också en bild på skissen.
 
Och så här blev mitt kort!
 
 
Det är ett stafflikort med mönsterpapper från APD. Stämplarna kommer från Prickiform.
 
 
 

Virkad sjal

Jag fortsätter att testa nya saker. Idag är det premiär för bloggande från mobilen!
Sjalen har jag virkat och jag känner mig mycket stolt. Den är blockad. Mönstret kommer från droops.se. Garnet är Queen.
Sjalen har jag visat på FB-gruppen Vi virkar, men tänkte att fler kanske vill se.


Linnéas örngott

 
Så här tjusigt kan det bli när man sätter ett vitt örngott och några textilpennor i händerna på en sexåring. Linnéa la mycket tid på detta! Bilden föreställer en familj i Afrika som firar dotterns födelsedag med en smarrig jordgubbstårta. Det finns visst inga vägar men det går att ta tåget och flyga flygplan. Loket, tårtan och flygplanet är målat med hjälp av mallar från Tupperware, medan resten är på frihand. Jag gillar nog nästan mest giraffen som åker i tågvagnen!

Rött och lime

Idag tänker jag visa en tröja, igen ;-)
Det har blivit mer rött och grönt till Felix. Den här gången vågade jag testa något nytt för mig. Applikation i trikåtyg! Med hjälp av vliseofix och rivbart mellanlägg så blev det riktigt bra! Det var ju en perfekt tröja för Felix att ha på sin första dagisdag!
 
 
Mönstret är detsamma som till Felix jultröja, fast spegelvänt. Ottobre 4/11.

I väntan på våren

Idag bloggar jag denna layout hos APD.
 
Det är PREMIÄR! Ja, för mig är det stort. För de flesta scrappare är det helt normalt. Jag har scrappat i storleken 12x12 inch. Alltså ca 30x30 cm. Det har jag aldrig gjort förut! 
 
 
Jag har använt Johanna 5 från APD som bakgrund. Runt kanterna har jag stämplat en lummerranka och färgat med Distresser. FELIX är egna utstansade bokstäver. De andra är klistermärken. Lite tejp och fix med vit och svart penna så var det klart. Men är det bra? Tja, nu när jag börjat är det väl bara att testa vidare ;-)
 

Gäst-DT hos ScrappTorget

Idag har jag den storal äran att gästa ScrappTorget!
Spana in det här.
 
Här är bilder på de kort jag visar där.
 
 
 

Varmt för öronen

Tänkte visa vad småkusinerna fick för hemsytt i sina julklappar. 
 
Först ut en äpplig mössa. Dubbel jersey i den.
 
Sen kommer en mössa och en fuskpolo. Mössan är fodrad med fleece. Första gången jag gör det. Blev snyggt, men funkar det bra? Jag får höra med syster vid tillfälle. Polon är i dubbel jersey och på sy-lanet i december passade jag på att testa en overlock-maskin. Blev ju så slät och fin kant runt då! Syr jag en här hemma så blir det nog vändsytt, men då får man ju en liten kant.
 
 
Eftersom det var en julklapp med på bilden visade jag inte samlingsbilden från sy-lanet tidigare, men här kommer den nu.
 
 
 
Och så var det ju tröjan som jag visade här också. 
Klumpen med pandor på högst upp till vänster är en dagisväska. Inte så lätt att fota snyggt tycker jag! Elefantmössan har ni ju sett förut. Tröjan är till Felix, men i storlek 92 så den får ligga till sig ett tag.

Förnyelse och förändring

Gott nytt år alla vänner! Nu är det snart dags för mig att återgå i jobb efter att ha varit föräldraledig 1.5 år. Det känns både bra och nervöst och jobbigt. För nu är det risk att det inte blir lika mycket pysslat och sytt framöver då det blir en omställningsperiod för hela familjen. Lille Felix börjar med inskolning på förskolan nu i veckan och Linnéa ska börja på fritids efter skolan. Som hon har längtat!
 
Förnyelsen är att jag äntligen tagit tag i det där med min nåldyna. Fick ju en del fniss för min gamla illa tilltygade och i många år använda lilla vinröda sak på sy-lanet i december ;-)
Den nya går visserligen också i vinrött (och brunt) men är typ tre gånger så stor och bra mycket finare!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0