Ett par julklappar

Idag får ni se vad jag sydde till barnen i julklapp.
Först ut är ett skärp till Nea. Hon är galen i Monsters High så när jag fick syn på det tryckta bandet med både logga och figurer var jag bara tvungen att köpa det. För att visa så mycket av bandet som möjligt gjorde jag ett skärp av det. Succé!
 
 
Felix fick en mysig pyjamas i cikustågtyget. Jag hade tänkt sy till honom i det mycet tidigare så nu hade jag lite för kort med tyg. Löste det med gul velour runt knäna. E-on! säger Felix glatt och pekar på lejonet :-)
 

Julfin

Och vipps så var julen förbi igen. Det har gått extra fort i år. Men det tycker man väl varje år.
Vi har haft besök av svärisarna veckan innan jul och det har underlättat mycket för mig i julstöket. Vi firade julafton tillsammans med dem, mina föräldrar och syster med man och barn. Massor med mat, skratt och kusinbus alltså!
 
Felix julkläder blev klara i tid! Jag tror han gillar dem, men det fanns ju så mycket annat kul att göra än att bli fotad!
 
 
Tygerna kommer från Jofotex. Mönster från Ottobre nr 4/11 i storlek 86. 

Sötaste nattlinnet

 
Ett linne i senaste Ottobre förlängde jag till ett nattlinne. Blev så sött och... eeehh... somrigt! Har gjort det i storlek 122 så förhoppningsvis räcker det till sommaren också. Av någon anledning hade jag svårt att få till stråvecken, men till slut blev det rätt så hyfsat ändå. Och Nea är mycket nöjd. Särskilt med de rosa blommorna ;-)
 

Mer julkort!

 

Mer kläder till mig

Nu har jag sytt lite mer till mig själv. Det blev en klänning i jersey från Myrins. Modellen är från Sömnadsmagasin 04/2012. Jag har tagit ur ringningen, då originalet har båtringning. Jag har också tagit in den i midjan för en kurvigare passform. Går utmärkt att variera med ett litet skärp i midjan. Jag ska bara vänja mig vid det först ;-)
 
 
 
 
 

Luciadag

Hej där ute! Hoppas ni har en bra luciadag. 
Vi var på Luciafirande i Linnéas klass i går kväll. Jättemysigt var det och barnen hade övat in många sånger.
Ikväll blir det mer firande i kulturhuset Fyren och sedan lussefika hos våra grannar. Det hela blir ju inte sämre av att snön ligger och solen skiner. Det är vi ju inte bortskämda med så här års!
 
Snart är det också dags att skicka julkorten. Jag kommer visa några fler jag gjort här i bloggen. I år har jag utgått från ett klippark från Slöjddetaljer till många av mina kort. Det är gamla colorerade bilder på juliga barn. Fina papper, band och mycket glitterlim så blir det julstämning i ett kick! Ja, det är ju samma tema som i förra julkortinslägget ;-)
 
 
 
 

Julkort hos APD

Idag är det min tur att blogga lite juligt hos APD
Dessa fyra kort visar jag. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Och så blev det lite mer sytt!

Syskovet håller i sig. Faktiskt så mycket att jag varit på syträff! I helgen samlades vi några stycken från fb-gruppen Sytokar i Borås och Alingsås i församligshemmet i Hemsjö. Hur kul som helst med alla maskiner, tyger idéer och färdiga alster. 10 till 22 höll vi på!
 
Idag visar jag en av sakerna jag sydde, nämligen en tröja/tunika till Linnéa. Det mönstrade tyget är köpt på Skroten och det svarta är en bit av en slaktad tröja. Mönstret är från Ottobre 4/2012 men jag har tagit bort en stor rosett fram och låtit bli att sy en smock-resår över höftpartiet.
 
 
Ja, där blev jag allt nöjd! Och Nea också :-)
 
Efter träffen blev jag så inspirerad att jag sydde ett plagg till mig själv också. Tyget hade jag tänkt ha till småtröjor och mössor, men jag tänkte om. Istället blev det en lång tröja med trekvarstärm till mig. Mönstret är från Ottobre 5/2012. Jag hade inte beskrivningen, men tror det gick bra ändå :-)  Det jag ändrat är ärmlängden. Känner mig både nöjd och fin!
 
 
Ja, bilderna är ganska kassa idag, men så fick det bli :-)

RSS 2.0