Studentkort

.
I år blev det ett studentkort, och det vill jag ju såklart visa upp! Det är ett altarkort som hålls ihop av en maggkördel. På gördeln har jag satt "blomman" jag gjort av utstansade cirklar. Hålmönstret i cirklarna ger en sån skir effekt. Inuti kortet finns plats för hälsningen. Studentmössan högst upp syns både när kortet är stängt och öppet.
.

Kort med kort

.
I veckan visade jag detta tackkort på Annette Philip Designs blogg. Jag kunde helt enkelt inte låta bli kortet med Linnéa på. Kortet gav hon till ägarna av hennes förskola Happy Kids. Nu har hon bara två dagar kvar där. Sedan är det dags att bli småetta. Är hon eller jag mest nervös tro...

Recykling

.
När jag ändå höll på sydde jag en tröja till till Felix. Precis som förra gången är mönstret från Ottobre 3/12 och i storlek 74. Den här gången har jag återanvänt tyg. Det är mitt amningsnattlinne som fått sätta livet till. Tyget är vältvättat och mjukt, men håller fortfarande formen fint. För att pigga upp det lite blev det lejongul kant i ringning och ärmslut.

Ballongkjol och tröja

Så har jag sytt lite igen. Funderade på att hoppa över att blogga, men efter viss påtryckning visar jag upp ändå. Inte för att jag inte tycker det blev bra, för det tycker jag, men det blir liksom samma färger och mönster på allt.
Först kommer en ballongkjol till Linnéa. Hon fick hjälpa till att välja tyget. Jag tror faktiskt det är ett gammalt IKEA-tyg! Innuti sitter ett ljusblått mjuktvättat bommulstyg.
.
.
Framstycket är indelat i två delar så det blir en liten "volang" med uddkanter högst upp. Jag sydde fast den i undre delen med en dekorationssöm med hjärtan. De syns inte så bra på bild, men det ger i alla fall lite extra till kjolen.
.
.
Och här kommer en bild när den är på. Härligt puffig! Linnéa tycker det är lite konstig med en kjol som har två resårer i midjan, men det är så den är konstruerad. Inre och yttre kjol har var sin resårlinning, men de sitter ihop i nederkant.
.
.
Och så tröjan då! Här kommer ett tyg som jag återkommit till ofta. Dels gillar jag det, och dels räckte biten till mer än jag först trott!. Alltså repris av zebraflodhästarna!
.
.
Den här gången är det en v-ringad modell med kantband både i halsringning och ärmslut. Jag tycker faktiskt den blev riktigt bra, möjligen lite stor i halsen när den sitter på. När bilderna togs har tröjan använts och tvättats en gång. Det var jordgubbsfläckar på den vita halskanten! Glad att det gick bort!
.
.
Många bilder blev det idag, men det är ju lite kul att visa flera när man ändå håller på.
Båda mönstren är från Ottobre nr 3 2012. Kjolen i storlek 110 och tröjan i storlek 74.

RSS 2.0